Eerste interview Traoré na terugkeer bij Ajax

Traóre terug bij Ajax: 'Hoop dat een paar jongens van toen mijn voorbeeld volgen'

15 juli om 17:35

Bertrand Traoré heeft Ajax erg gemist, zo vertelt hij in zijn eerste interview sinds zijn terugkeer naar Amsterdam. De vleugelaanvaller, die maandag werd gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA, hoopt dat een aantal van zijn oud-teamgenoten ook voor een hereniging met Ajax kiezen. 

De 28-jarige Traoré vertrok zeven jaar geleden uit Amsterdam, en is nu terug. "Ik heb alles aan Ajax gemist", vertelt hij in een interview met het clubkanaal. "Ik heb hier maar een seizoen gespeeld, maar het was het beste seizoen uit mijn carrière, met de mooiste herinneringen. Ik weet niet goed waarom. Misschien omdat de club zo speciaal is, net als de supporters, en ik had een goede klik met mijn teamgenoten destijds."

Als Traoré, die de tweede helft van het afgelopen seizoen bij Villarreal speelde, gevraagd wordt of hij nog steeds dezelfde speler is, antwoordt hij overtuigd. "Ik denk dat ik beter ben nu. Volwassener, met meer ervaring. Ik heb te kampen gehad met wat blessures de laatste jaren, maar ik vind dat ik het goed heb gedaan bij Villarreal. Ik ben een half seizoen blessurevrij geweest, en ik ben nu fit. Ik ben terug als een betere speler."

In aanloop naar zijn transfer naar Ajax had Traoré contact met een voormalig teamgenoot. De Burkinees belde met rechtsback Kenny Tete. "Ik hoop dat een paar van de jongens van toen mijn voorbeeld volgen", spreekt Traoré zijn hoop uit.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!