Araujo zwaar geblesseerd geraakt op Copa América

FC Barcelona meldt ernstige blessure: verdediger mogelijk 5 maanden aan de kant

15 juli om 17:05

FC Barcelona kan de komende maanden niet beschikken over Ronald Araújo. De Uruguyaanse verdediger is geblesseerd geraakt op de Copa América, en zal binnenkort geopereerd worden. 

Araújo speelde mee in de kwartfinale tegen Brazilië, maar moest de strijd vroegtijdig staken vanwege een hamstringblessure. Aanvankelijk dacht men dat het om een spierprobleem ging, maar er volgde een lange radiostilte. 

Nu heeft zijn werkgever Barcelona bevestigd dat het om een zeer ernstige blessure gaat, en dat de 25-jarige centrale verdediger hoe dan ook een operatie zal moeten ondergaan. De stopper wordt de komende dagen behandeld in het Finse Turku , door de specialist Lasse Lempainen en onder toezicht van de medische staf van Barcelona. 

De Catalanen doen in de medische update geen uitspraken over de exacte duur van zijn afwezigheid. Na de operatie zal het daar verder over berichten. Diverse Spaanse media verwachten dat zijn revalidatie misschien wel vier, of zelfs vijf maanden in beslag zal nemen. Een blik op de agenda leert dat Araújo in dat geval een groot deel van de eerste seizoenshelft zal missen. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!