Álvaro Morata ruilt Atlético Madrid in voor AC Milan

Update: 'Morata doorstaat keuring en rondt bliksemtransfer naar AC Milan af'

17 juli om 12:12
Laatste update: 17 juli om 12:12

Álvaro Morata gaat zijn loobpaan vervolgen bij AC Milan. Dat melden diverse media, evenals Fabrizio Romano. De kersverse Europees kampioen verlaat Atlético Madrid en wordt op korte termijn medisch gekeurd. 

De 31-jarige Morata had zondagavond een basisplaats bij het Spanje dat zich in Berlijn ten koste van Engeland kroonde tot kampioen van Europa. Daags na dat grote succes lijkt de spits zich op te kunnen maken voor een transfer naar Milan. De Italiaanse topclub gaat de afkoopclausule in zijn contract lichten, aldus Romano. 

Die afkoopclausule bedraagt 13 miljoen euro. De club is ook op persoonlijk vlak al rond met de Spaanse spits, die zijn handtekening wil gaan zetten onder een contract voor vier jaar. De laatste formele stappen worden volgende week genomen. Dan zal ook de medische keuring plaatsvinden. 

Italië is geen vreemd land voor Morata. Eerder kwam hij al uit voor Juventus. Voor de club uit Turijn speelde hij 185 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij 59 doelpunten. Ondanks dat hij Atlético verlaat met een soortgelijk doelpuntenmoyenne (58 goals in 154 duels), is het huwelijk tussen de twee niet heel succesvol geweest. Morata won er geen prijs, en kan terugkijken op een moeizaam seizoen.

Update: Alvaro Morata is succesvol medisch gekeurd door AC Milan. De Spaanse spits tekent woensdag een contract tot medio 2028 in San Siro, meldt Fabrizio Romano. De Italiaanse grootmacht licht de transferclausule van dertien miljoen euro en neemt hem over van Atlético Madrid.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!