FA heeft lijst met mogelijke Southgate-vervangers

'FA maakt lijst met mogelijke Southgate-opvolgers: Tuchel en Ajax-target in beeld'

15 juli om 16:00

De FA heeft een kandidatenlijst klaarliggen voor het geval dat Gareth Southgate stopt als bondscoach van Engeland. Dat meldt The Telegraph, dat ook over de namen beschikt. Onder hen bevindt zich Graham Potter, die onlangs nog in beeld was om trainer van Ajax te worden. 

Southgate slaagde er zondagavond niet in om zijn spelers naar het EK-goud te loodsen, net als in 2021. Op een ontslagbrief hoeft hij niet te rekenen. De FA wil dat hij ook op het WK van 2026 voor de groep staat. Mocht Southgate zelf de handdoek in de ring gooien, dan dient de Engelse voetbalbond door te schakelen. 

Waarschijnlijk klopt het dan aan bij Newcastle United-manager Eddie Howe. Hij is de 'front-runner', aldus The Telegraph. Naast Howe worden ook de momenteel clubloze Potter, Mauricio Pochettino en Thomas Tuchel overwogen. 

Ook Lee Carsley, de bondscoach van het O21-elftal van Engeland wordt in de gaten gehouden. Datzelfde geldt voor Steven Gerrard en Frank Lampard, al worden zijn als minder serieuze opties beschouwd. Southgate heeft bij de Engelse bond nog een contract tot 31 december van dit jaar. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!