Shaqiri stopt als international van Zwitserland

Eindtoernooi-koning Shaqiri neemt na 7 EK's en WK's afscheid als international

15 juli om 15:40
Laatste update: 15 juli om 16:09

Xherdan Shaqiri heeft zijn laatste interland voor Zwitersland gespeeld. De 32-jarige linkspoot, die het afgelopen EK in Duitsland nog een prachtgoal maakte, heeft zijn afscheid aangekondigd. 

Shaqiri maakte op 3 maart 2010 op achttienjarige leeftijd zijn debuut voor Zwitserland. Na 125 interlands en 32 doelpunten is het klaar. Zijn laatste kunstje is dus het EK in Duitsland geweest. Shaqiri, die tegen Schotland een schitterend doelpunt maakte, strandde met zijn landgenoten in de kwartfinale tegen Engeland. 

'Zeven toernooien, veel doelpunten, veertien jaar bij het Zwitserse team en onvergetelijke momenten', schrijft de speler van Chicago Fire op zijn eigen social media. 'Het is tijd om afscheid te nemen. Er blijven mooie herinneringen over en daarom zeg ik tegen jullie allemaal: bedankt!'

De oud-speler van onder meer Bayern München en Liverpool zal de geschiedenisboeken ingaan als een echte eindtoernooi-speler. Op vrijwel elk EK of WK was het weer raak. Een van zijn mooiste doelpunten voor Zwitersland maakte hij op het EK van 2016. Toen vond hij tegen Polen het net met een omhaal. 

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!