Traoré gepresenteerd bij Ajax

Ajax bevestigt: Traoré keert terug in Amsterdam, aanvaller tekent voor twee jaar

15 juli om 14:30
Laatste update: 15 juli om 14:53

Bertrand Traoré is officieel terug bij Ajax. De Amsterdammers hebben de transfer maandagmiddag wereldkundig gemaakt via de clubkanalen. De rechtsbuiten, die in het seizoen 2016/17 ook al in de Johan Cruijff ArenA speelde, komt op transfervrije basis over. 

De terugkeer van Traoré diende zich al even aan, en is nu in beklonken. De inmiddels 28-jarige aanvaller uit Burkina Faso speelde de tweede helft van het afgelopen seizoen bij Villarreal, dat hem overnam van Aston Villa. In Spanje lag geen nieuw contract voor hem klaar. 

In Amsterdam heeft Traoré zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, tot en met medio 2026. Trainer Francesco Farioli heeft zodoende zijn eerste aanvallende impuls binnen.

Alex Kroes, de technisch directeur van Ajax, is erg blij met zijn komst. "Hij had meerdere opties, ook om in Spanje te blijven, maar hij heeft bewust voor Ajax gekozen. In de gesprekken bleek dat hij hongerig is om hier successen te behalen. Dat zijn spelers die wij zoeken. Daarnaast is Bertrand doelgericht, snel en op meerdere posities voorin inzetbaar. Ook is hij gezien zijn ervaring een welkome versterking van de selectie."

De multifunctionele aanvaller uit Burkina Faso speelde in het seizoen 2016/17, waarin Ajax de Europa League-finale behaalde, 39 officiële wedstrijden. Daarin maakte hij twaalf doelpunten. Later kwam hij uit voor achtereenvolgens Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Başakşehir en dus Villarreal.