Kaplan na 1 week vakantie alweer terug bij Ajax

Farioli verwelkomt Ajax-verdediger na één week vakantie: 'Hij is zeer gemotiveerd'

15 juli om 15:00
Laatste update: 15 juli om 15:04

Francesco Farioli maakt zich geen zorgen over het feit dat Ahmetcan Kaplan zich na slechts één ruime week vakantie alweer bij Ajax heeft gemeld. De centrale verdediger maakte deel uit van de selectie van Turkije, en kon pas na de kwartfinale tegen het Nederlands elftal even zijn rust pakken. 

Kaplan, die een recent blessureverleden heeft, meldde zich maandag weer in Amsterdam. Omdat zijn vakantie van korte duur was, houdt Ajax extra rekening met de Turkse stopper. "Nee hij heeft niet veel vakantie gehad, maar het is genoeg. In Turkije gaat de tijd twee keer zo snel!", grapt Farioli in gesprek met Voetbal International

"Ik heb met hem gesproken. Dat was een normaal gesprek. Wij hebben gezegd: "Je hebt de mogelijkheid om te kiezen wat voor jou het beste is een voor het team"', vervolgt de Italiaanse oefenmeester. "Natuurlijk heeft hij wat tijd gehad om wat op te frissen. Maar hij is zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan voor de club. Dus hij heeft wat dagen opgegeven. Maandag zal hij hier zijn met de rest, in dienst van Ajax."

De Ajax-selectie is nu compleet, op drie spelers na: Géronimo Rulli, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Eerstgenoemde heeft verplichtingen met Argentinië, terwijl Brobbey en Bergwijn momenteel op vakantie zijn na het EK met Oranje. "Helaas hebben wij, net als veel andere clubs, niet de mogelijkheid om iedereen er vanaf het begin bij te hebben. Het zal goed zijn om weer wat spelers erbij te hebben, zodat we begrijpen waar ze staan op fysiek gebied. Hoe snel ze mee kunnen in onze eisen. Want de andere jongens lopen al twintig dagen of meer op het veld. Bij hen gaat het elke dag vloeiender."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!