'NEC verrast en haalt Marquez op huurbasis terug'

Update: NEC haalt verdediger en publiekslieveling op huurbasis terug naar Nijmegen

15 juli om 17:32
Laatste update: 15 juli om 17:32

Iván Márquez gaat na een jaar terugkeren bij NEC, zo weet Voetbal International. De Spaanse verdediger gaat op huurbasis de overstap naar Nijmegen maken. NEC heeft een optie tot koop bedongen.

Een jaar geleden vertrok Márquez nog transfervrij bij NEC, om bij het Duitse FC Nürnberg te tekenen. Bij de club uit de Tweede Bundesliga speelde hij afgelopen seizoen het grootste deel van de wedstrijden in de basis. Toch was hij aan het einde van het seizoen geen vaste keus meer bij Nürnberg. Nu staat de dertigjarige stopper dus voor een terugkeer bij NEC.

Márquez, die in Nijmegen uitgroeide tot een publiekslieveling, wilde zelf ook dolgraag de overstap naar NEC maken. In de eerste instantie gaat de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen dus huren. NEC heeft wel een optie tot koop weten te bedingen, zo klinkt het.

Maandag heeft de medische keuring van Márquez al plaatsgevonden. Als dat geen problemen oplevert, kan hij gepresenteerd worden in de Goffert. Het is de bedoeling dat de Spanjaard meegaat op het trainingskamp dat NEC belegt in Oostenrijk.

Update: Márquez keert inderdaad terug bij NEC. Dat is inmiddels bevestigd door de Nijmegenaren.