NAC Breda legt Omgba straf op na openbare uitlatingen

'NAC Breda kent geen genade en legt interne straf op, arbitragezaak dreigt'

15 juli om 13:15
Laatste update: 15 juli om 13:29

NAC Breda heeft een interne straf opgelegd aan Aimé Omgba na zijn openbare uitlatingen, zo meldt Voetbal International. De 21-jarige middenvelder zag een aanbieding van 2,5 miljoen euro afgewezen worden door de club en liet zich hierover kritisch uit.

KAA Gent deed bij NAC een bod van ruim twee miljoen euro, maar dat voorstel werd van tafel geveegd door de promovendus. De Brabanders besloten bovendien om een optie in zijn contract te lichten, waardoor Omgba tot de zomer van 2026 vastligt."Ik ben transfervrij naar NAC gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan. Ik word misselijk van het gedrag van deze mensen bij NAC Breda", vertelde Omgba.

Maandagochtend heeft Omgba zich voor het eerst sinds zijn uitlatingen gemeld op het trainingsveld. 'Speler is stevig aan de tand gevoeld door de club en hem is een interne straf opgelegd', zo valt er te lezen. NAC doet geen uitspraken over de inhoud van de sanctie die is opgelegd.

Volgens Voetbal International overwegen Omgba en zijn entourage een arbitragezaak om een transfer te forceren. Zij vinden dat de gelichte optie in het contract niet rechtsgeldig is. 'NAC denkt juridisch zeer sterk te staan en is niet bereid mee te werken aan - geforceerde - transfer onder drie miljoen euro', klinkt het.