Roda JC heeft transfernieuws en meldt komst Tiago Çukur

Roda JC heeft transfernieuws: enkelvoudig international komt over van Fenerbahçe

15 juli om 12:19

Roda JC heeft zich versterkt met Turks international Tiago Çukur. De Limburgers nemen de in Amsterdam geboren spits over van Fenerbahçe. Çukur tekent tot medio 2027 in Kerkrade.

Twee jaar geleden speelde Çukur zijn tot dusver enige interland voor het Turkse elftal, tegen Litouwen. De 21-jarige aanvaller speelde in de jeugd bij Feyenoord en AZ, waarna hij via Watford bij Fenerbahçe terechtkwam. Çukur werd verschillende keren verhuurd door de Turkse grootmacht, waar hij uiteindelijk niet in de hoofdmacht speelde. Nu gaat Roda dus aan de haal met de in Nederland geboren aanvaller, zo maakt de club bekend.

"Naast het voordeel van zijn lengte is Tiago ook nog technisch vaardig", zegt technisch manager Rob Servais over de aanwinst van Roda, die 1.96 meter lang is. "Hij is ook een balvaste speler die goed als aanspeelpunt kan fungeren."

In november van vorig jaar sprak VoetbalPrimeur voor VP's Avonturiers nog met Çukur. ""Ik word vaak wel vergeleken met Gianluca Scamacca. Of zo'n type als Harry Kane. Daar ben ik het zelf niet altijd mee eens hoor, maar met de vergelijking met Kane kan ik wel leven. Ik ben ook een spits die veel in de bal komt, uitzakt, het spel verlegt en daarna opduikt in de zestienmeter", zei hij toen onder meer.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!