Internationale pers eensgezind over 'voetbalheerser' Spanje

Internationale pers eensgezind: 'Gaven geen krimp en toonden weer superioriteit'

15 juli om 12:00

De internationale pers is het over één ding eens: Spanje is de verdiende winnaar van het EK in Duitsland. De kranten zien dat La Furia Roja over het gehele Europese eindtoernooi oppermachtig waren.

'Spanje krijgt met titel wat het verdient', kopt het Algemeen Dagblad in Nederland. 'De best voetballende ploeg kreeg wat die verdiende in Berlijn. Spanje is twaalf jaar na de EK-titel in Kiev weer de voetbalheerser van Europa. Zelfs het uitvallen van sterspeler Rodri deerde de ploeg niet. Het fletse Engeland bleef ontredderd achter', zo luidt de conclusie van de ochtendkrant.

Sporza uit België concludeert dat invaller Mikel Oyarzabal geschiedenis heeft geschreven bij Spanje. 'Euforie in Spanje, opnieuw tranen bij Engeland', zo klinkt het. 'Na een bloedstollende finale heeft Spanje zich tot Europees kampioen gekroond. Williams opende de finale met een knappe openingsgoal op assist van Yamal, een kwartier voor tijd zorgde Palmer voor de gelijkmaker. Verlengingen? Dat was buiten Oyarzabal gerekend. De invaller trapte zichzelf en Spanje de geschiedenisboeken in met een late winnende treffer.'

'Ohjaaaaazabal!', zo klinkt het bij het Duitse BILD, dat daarmee ludiek inspeelt op de winnende treffer van Oyarzabal. 'De overwinning van Spanje is zeker verdiend. Daarmee eindigt een spannend EK voetbal in Duitsland met juichende Spanjaarden.'

Het in Frankrijk toonaangevende L'Équipe zag Spanje 'geen krimp geven' in de finale. 'Spanje toonde opnieuw zijn superioriteit', zo klinkt het. Zoals gewoonlijk deelde de Franse sportkrant ook weer cijfers uit aan de spelers. Bij Spanje kreeg alleen captain Álvaro Morata een onvoldoende met een 5, terwijl Kyle Walker (4), Marc Guéhi (4) Luke Shaw (4), Kobbie Mainoo (4) en Harry Kane (3) aan Engelse zijde diepe onvoldoendes krijgen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!