'Onmenselijke' praktijken rondom Copa América-finale

Verbazing bij Argentinië na gewonnen Copa América-finale: 'Dit was onmenselijk'

15 juli om 11:38
Laatste update: 15 juli om 18:01

Lionel Scaloni heeft een boekje opengedaan over de onstuimige voorbereiding van Argentinië op de finale van de Copa América. Door de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd konden de spelers hun hoofd moeilijk bij de wedstrijd houden.

Na verlenging wist Argentinië zijn Copa América-titel te prolongeren. De wedstrijd ging echter een stuk later dan gepland van start, omdat fans zonder kaartje op allerlei manieren het stadion probeerden binnen te dringen. Na afloop doet Scaloni daar een boekje over open op de persconferentie. "Het is moeilijk uit te leggen en te begrijpen."

"Het was een uur voor de wedstrijd, we moesten bijna spelen, maar wisten niet waar onze families waren", zegt de Argentijnse bondscoach. "We hebben de video's die in omloop waren ook gezien, maar we waren ons niet bewust van wat er gaande was. Ik denk dat de spelers van Colombia in een vergelijkbare situatie zaten."

Middenvelder Alexis Mac Allister moest de kleedkamer van Argentinië zelfs verlaten om zijn familie naar binnen te laten komen. "Dit was onmenselijk", zegt de moeder van Mac Allister daarover tegen TyC Sports. "Hij maakte zich de hele tijd zorgen over ons en bleef bij de ingang tot we naar binnen konden."

 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!