Ferdinand en Sutton oordelen over EK-prestaties van Engeland

Pijnlijk BBC-oordeel: 'Als deze spelers in dit team prijzen hebben gewonnen...'

15 juli om 09:34

Oud-voetballers Rio Ferdinand en Chris Sutton zien geen hecht team in de huidige nationale ploeg van Engeland. De twee analisten zijn van mening dat de Engelsen niet vanuit een behoudende speelstijl moeten spelen en ze vinden dat Spanje de terechte winnaar is van het EK.

Bij de BBC laat het tweetal weten dat Engeland niet 'dapper' genoeg was in de EK-finale tegen Spanje (2-1 nederlaag). "Als deze spelers in dit Engelse team prijzen hebben gewonnen met hun clubs, hebben ze de kwaliteit, maar dan zijn ze ook allemaal moedig op de belangrijke momenten", zegt Ferdinand.

"Ze zijn moedig, nemen risico's en grijpen de kansen", vervolgt de voormalig verdediger. "Ze wachten niet om op achterstand te komen. Ze pakken dan de kansen als de wedstrijd in evenwicht is of op momenten dat ze het moeilijk hebben. Als je prijzen wint, moet je die moed hebben. Je kunt niet altijd vanuit een behoudende speelstijl spelen."

Sutton sluit zich aan bij de woorden van zijn collega-analist. "Engeland was vanavond niet moedig genoeg om de volgende stap te zetten", stelt hij. "Het is goed voor het voetbal dat Spanje het EK heeft gewonnen. Spanje speelde mooi voetbal en Engeland niet. Spanje is een team, terwijl het bij Engeland allemaal losse eilandjes zijn."