Chaos finale Copa América VS

Chaos rondom Copa-finale betekent nieuw hoofdstuk in 'slechte generale' WK 2026

15 juli om 08:44
Laatste update: 15 juli om 09:56

Voor de finale van de Copa América ontstonden er flink wat ongeregeldheden, omdat fans op allerlei manieren het stadion binnen probeerden te komen. Uiteindelijk begon het duel tussen Colombia en Argentinië één uur en twintig minuten later. Het is een nieuw hoofdstuk in de niet al te beste generale repetitie voor het WK 2026.

De wedstrijd tussen Argentinië en Colombia, die uiteindelijk in het voordeel van de Argentijnen werd beslist door een treffer van Lautaro Martínez, ging veel later van start dan de bedoeling was. Door de chaos vooraf rondom het Hard Rock Stadium in Miami werd er een uur en twintig minuten later afgetrapt dan gepland. Colombiaanse fans probeerden het stadion binnen te komen door hekken te breken en in ventilatieschachten te klimmen.

Op het moment dat er afgetrapt zou moeten worden, stonden er nog dertigduizend fans met een kaartje buiten. De politie van Miami heeft uiteindelijk orde op zaken moeten stellen. Er zouden meerdere gewonden zijn gevallen melden verschillende media.

De onrust is een nieuw hoofdstuk in de niet al te beste organisatie van de Copa América in de Verenigde Staten. Eerder werd er geklaagd over de ‘rampzalige’ velden, terwijl na de halve finale tussen Uruguay en Colombia spelers van Uruguay slaags raakten met Colombiaanse supporters. Bovendien was er ook kritiek op het optreden van Shakira in de rust van de finale, die zoals aangekondigd langer duurde dan een kwartier.

 

De Verenigde Staten is samen met Canada en Mexico ook de organisator van het WK 2026. De kritiek op de Copa América zorgt ervoor dat er wordt gesproken van een slechte generale repetitie.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!