Veerman bos in gestuurd door Mainoo

Ferdinand en co. grinniken om pijnlijk Veerman-moment: 'Terug naar PSV gestuurd'

14 juli om 21:21

Rio Ferdinand heeft bij de BBC nog even wat zout in de wonden gestrooid van Oranje en in het bijzonder Joey Veerman. De oud-verdediger lichtte een moment met Kobbie Mainoo uit de halve finale tussen Nederland en Engeland dat op social media al viral ging.

De BBC toonde aan het begin van de uitzending een aantal momenten uit de halve finale tussen Nederland en Engeland. Ferdinand laat vervolgens zijn licht schijnen over één van die momenten: de reuzekans voor Phil Foden. "Dit was een van de beste doelpunten van het toernooi geweest, als Foden had kunnen scoren", aldus de oud-verdediger. "Dumfries haalt de bal uitstekend van de lijn."

Daarna komt een actie van Mainoo ter sprake. De middenvelder van Manchester United stuurt Veerman met een schijnbeweging het bos in. "Deze actie hier… Hij stuurt Veerman terug naar PSV met deze beweging", aldus Ferdinand. "Hij wint hier zomaar zeven meter. See you later, mate! Hij kan daarna doen wat hij wil."

"Ik heb spelers van Manchester United weleens gevraagd wat zo bijzonder is aan hem", haakt Cesc Fabregas, doelend op Mainoo. "Dan noemen ze zijn persoonlijkheid. Het maakt niet uit waar hij staat op het veld, hij wil altijd de bal. Hij wil de bal van de keeper, van de centrumverdediger… Ja, hij maakt weleens fouten, maar hij wil de bal keer op keer weer krijgen. Dat is zijn persoonlijkheid. Het is een fantastische speler."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!