Lineker overtuigd van succes huidige Engelse ploeg

'Het gaat gebeuren, dit Engeland wordt alleen maar beter en wint een prijs'

14 juli om 16:13

Gary Lineker heeft vertrouwen in de kansen van Engeland in de EK-finale tegen Spanje. De tachtigvoudig international is ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is voor de huidige generatie van The Three Lions een groot eindtoernooi wint.

De ploeg van bondscoach Gareth Southgate maakt zich op voor zijn tweede EK-finale op rij. Drie jaar geleden ging het mis tegen Italië in de eindstrijd op Wembley, maar Lineker heeft een goed gevoel over de clash met Spanje in Berlijn. "Natuurlijk wordt het zwaar. Ze spelen tegen een heel goed Spanje, met enkele echte supersterren en een opkomend fenomeen", doelt hij in gesprek met de BBC op Lamine Yamal.

"Maar ik heb nog steeds het gevoel dat ze een goede kans maken", vervolgt de huidig presentator. "Engeland was de vorige keer al heel dichtbij, door na strafschoppen te verliezen, en die ervaring zal ze nu helpen. Sindsdien heb ik het altijd gezegd: dit elftal zal het doen en een prijs winnen. Daar geloof ik nog steeds in. Als het niet zondagavond is, dan over twee, vier of zes jaar. Het zal gebeuren, want deze Engelse ploeg wordt alleen maar beter. Als je maar op de deur blijft kloppen, dan zal die uiteindelijk opengaan."

Lineker ziet Engeland desondanks zo snel mogelijk de eerste Europese titel in de historie veroveren. "Ik wil niet langer wachten. Ik hoop dat het zondag gebeurt", aldus de voormalig spits van Leicester City, FC Barcelona en Tottenham Hotspur.