Carragher en Seaman over hun verwachtingen van de EK-finale

Oud-international voorspelt EK-zege Engeland: 'Dit is ons moment, zeker van'

14 juli om 16:41
Laatste update: 15 juli om 09:10

Oud-internationals Jamie Carragher en David Seaman doen hun voorspellingen over de aanstaande EK-finale tussen 'hun' Engeland en Spanje. Eerstgenoemde verwacht dat de Engelsen hun borst nat kunnen maken. Oud-doelman Seaman is echter vol vertrouwen.

"We zullen op het best van ons kunnen moeten zijn. Er zal een prestatie nodig zijn, die Engeland dit toernooi tot dusver nog niet heeft neergezet", begint Carragher voor de camera's van Sky Sports. "Ik denk dat we de eerste helft tegen Nederland fantastisch waren en in de eerste wedstrijd tegen Servië ook. Maar we hebben meer nodig dan één helft goed voetbal."

Daarnaast zal de wedstrijd tegen Spanje een ander wedstrijdbeeld gaan krijgen dan de eerdergenoemde duels, verwacht Carragher. "Ik denk dat je tegen Spanje gedwongen wordt om voor lange periodes te verdedigen. Tot nu toe hebben we alleen nog maar tegen landen gespeeld waartegen we de betere partij waren. Alleen tegen Oranje was het misschien fifty fifty."

Oud-doelman Seaman kan zich vinden in de woorden van zijn collega, maar is zelf iets optimistischer gestemd. "Ik kijk heel erg uit naar de finale en ik heb er heel veel vertrouwen in, eerlijk gezegd. Ik ben er zeker van dat dit ons moment is", vertelt hij.

Het is ook Seaman niet ontgaan dat Engeland dit EK niet in grootse vorm verkeerde. "We hebben dit toernooi nog niet op ons best gespeeld, maar iedere wedstrijd werd het beter en beter." Desondanks benadrukt hij nog maar eens zijn vertrouwen. "Ik voel gewoon dat er iets gaat gebeuren. Het is Gareths (Southgate, red.) moment, het is ons moment!"