'Ramaj kiest niet voor interlandcarrière bij Duitsland'

'Ramaj verrast: Ajax-doelman kiest niet voor interlandcarrière bij Duitsland'

14 juli om 15:14
Laatste update: 14 juli om 15:26

Diant Ramaj zal in de toekomst niet het shirt van Duitsland dragen. De doelman van Ajax kiest hoogstwaarschijnlijk voor een interlandcarrière bij Kosovo, vertelt voorzitter Agim Ademi van de voetbalbond uit het Balkanland.

Ademi laat aan het Kosovaarse ATV weten dat hij op Ramaj rekent. "We hebben contact met zijn vader en ik verwacht dat hij spoedig aansluit", stelt de preses. Kosovo speelt in zijn september zijn eerstvolgende wedstrijden. Dan zijn Roemenië en Cyprus de tegenstanders in de Nations League. Of het realistisch is dat Ramaj dan al onder de lat staat, is niet duidelijk.

Ramaj werd geboren in Stuttgart en groeide ook in Duitsland op, maar zijn Albanese ouders zijn afkomstig uit Kosovo. Daardoor heeft hij de keuze uit drie landen. "Ik ga nog elk jaar naar Kosovo. Het is mijn vaderland. Dat is en blijft speciaal. Ik voel me met Gjakova en Kosovo verbonden", liet de Ajax-keeper in januari weten aan Het Parool. Toch leek hij in te zetten op een interlandcarrière voor Die Mannschaft. "Ik moet een keuze maken, maar wil dat niet te snel doen. Kosovo en Albanië hebben me al benaderd. Ik heb gezegd dat ik tijd nodig heb, ook omdat ik hoop en wacht op Duitsland."

Tegelijk gaf Ramaj aan dat de concurrentie bij de Duitse ploeg groot is. "Misschien wacht ik ­tevergeefs. Aan de andere kant wil je niet later ontdekken dat je keeper van Duitsland had kunnen zijn. Mijn hart klopt voor beide kanten: Albanië en ­Kosovo zie ik als mijn vaderland, maar ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland. Dat is absoluut niet makkelijk."