'City wil transfer van EK-ster Olmo volgende week afronden'

'City wil snel handelen en gaat 60 miljoen betalen voor Spaanse EK-ster'

14 juli om 14:35

Manchester City pakt door voor Dani Olmo, meldt Gianluca di Marzio. De Premier League-kampioen wil de transfer van de Spaanse EK-uitblinker volgende week al afronden, omdat de clausule in zijn contract anders verstrijkt.

Olmo heeft een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract bij RB Leipzig. De aanvallende middenvelder speelde zich deze zomer verder in de kijker met zijn uitmuntende optredens op het EK in Duitsland. Manchester City twijfelt niet langer en wil hem zo snel mogelijk aantrekken, weet Di Marzio.

De Engelse topclub moet enige haast maken doordat de transferclausule na 15 juli niet meer geldig is, al gaan er ook berichten rond dat de deadline op 20 juli ligt. In ieder geval is City vastberaden om de concurrentie af te troeven. Ook clubs als FC Barcelona, Bayern München en Chelsea werden al in verband gebracht met Olmo, maar lijken om uiteenlopende redenen minder concreet.

Olmo speelt sinds 2020 voor Leipzig, dat hem oppikte bij Dinamo Zagreb. Dit seizoen kwam hij in 25 optredens voor Die Roten Bullen tot acht goals en vijf assists. Na vijf duels op het EK staat de teller van de 26-jarige spelmaker al op drie goals en twee assists. Hij was in de groepsfase nog wisselspeler voor La Roja, maar kwam in de basis te staan na de blessure van Pedri.

Olmo is overigens niet de enige Spaanse international die deze zomer een toptransfer lijkt te maken. Barça geeft prioriteit aan de komst van Nico Williams, die door een clausule vijftig miljoen moet kosten.