Bosz onder indruk van multifunctionele Flamingo

Bosz noemt plek waarop Flamingo zich moet focussen: 'Gehaald voor die positie'

14 juli om 12:09
Laatste update: 15 juli om 09:06

Peter Bosz is erg blij dat Ryan Flamingo bij de groep van PSV is aangesloten. De aanwinst heeft veel indruk gemaakt op de coach van de Eindhovenaren en die trainer weet op welke positie hij zich moet focussen. 

"Ryan is een goede speler. Hij heeft deze eerste week een hele goede indruk gemaakt", vertelt Bosz tegenover Voetbal International over de PSV-aanwinst. "Het is een fysiek sterke jongen met een hele goede inspeelpass. Een echte winnaar. Over Ryan maak ik me totaal geen zorgen. Dat hij tegen Club Brugge al direct tot op de helft van de tegenstander doordekte is het minst moeilijke om te leren. Maar hij moet het wel doen."

Bosz verklapt ook voor welke positie de multifunctioneel inzetbare Flamingo gehaald is. "We hebben Ryan in eerste instantie voor de positie centraal in de verdediging gehaald waarbij ik natuurlijk ook heel goed weet dat hij bij FC Utrecht ook als zes op het middenveld heeft gespeeld. En bij Vitesse zelfs ook een paar keer als rechtsback. Dat kan soms in het seizoen een keer nodig zijn."

Voor die multifunctionele inzetbaarheid haalt Bosz ook een goed voorbeeld uit de huidige PSV-selectie aan. "Malik Tillman is bijvoorbeeld een nummer tien, maar heeft ons soms kunnen helpen en als linksbuiten gespeeld omdat het nodig was. Het is dus altijd makkelijk als spelers op meerdere posities kunnen spelen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!