Frustratie binnen Ajax groeit door transferambities

Frustratie bij Ajax groeit om niet waarmaken transferambities: 'Dat hoor je wel'

14 juli om 11:29

Waar de ambitie van Ajax was om de selectie op 'de eerste dag van de voorbereiding' rond te krijgen, maar dat is zeker nog niet gelukt. Binnen de Amsterdamse club heerst er volgens Voetbal International 'wat frustratie' over de transferzomer. 

Bertrand Traoré moet op korte termijn de eerste aanwinst worden van Ajax. De oude bekende wordt transfervrij ingelijfd en moet met zijn ervaring de aanval een impuls gaan geven. Verder is er echter nog niet veel beweging rond transfertargets Pablo Rosario en Wout Weghorst. Door de uitschakeling van Oranje zal in ieder geval met laatstgenoemde beter gesproken kunnen worden.

Volgens VI-verslaggever Lentin Goodijk knaagt het bij Ajax ook dat het aantrekken van spelers zo lang duurt. "Daar moeten ze heel veel geduld mee hebben, dat duurt allemaal veel langer dan iedereen zou willen. Alle lijstjes liggen klaar, iedereen staat soort van in de startblokken om iets te gaan doen. Maar dat kan nog niet, dus dat is in die zin wel wat frustrerend, dat hoor je wel binnen Ajax, eigenlijk van iedereen."

Kijkend naar uitgaande transfers wordt de naam van Branco van den Boomen het meest genoemd. Volgens Goodijk is de Nederlander achter Jordan Henderson en Sivert Mannsverk de derde keus voor de ‘zes-positie’. Mede daarom bracht bijvoorbeeld Lille al een bod uit, maar ook Osasuna en Como zitten nog op het vinkentouw.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!