Bosz spreekt zich uit over geruchten rond Schouten en Benitez

Bosz sluit vertrek van PSV-sterkhouder uit: 'Totaal niet bang dat hij vertrekt'

14 juli om 10:29

Peter Bosz is absoluut niet bang dat Jerdy Schouten uit Eindhoven vertrekt. De coach zegt in gesprek met Voetbal International dat hij weet dat de middenvelder zal blijven. Over Walter Benitez is Bosz echter een stuk minder stellig.

"Ik heb niet angstig naar het goede spel van Jerdy op het EK gekeken. Integendeel. Jerdy was de beste", is Bosz zeer stellig over het spel van Schouten op het EK. "Ik ben niet bang dat Jerdy vertrekt. Totaal niet. Jerdy is pas één jaar bij ons en heeft een contract dat nog lang doorloopt tot 2028. Dus ja, we hoeven hem niet te verkopen. We hebben het geld niet nodig. Het kan best zijn dat er helemaal niemand weggaat. PSV hoeft niemand te verkopen."

Toch weet Bosz ook dat PSV een speerpunt heeft, waardoor Schouten misschien alsnog weg kan. "Nou weet ik ook dat het het uitgangspunt is dat we ieder seizoen één grote verkoop doen. Zo is me dat ook uitgelegd toen ik hier begon. Dat het nu wat is veranderd, komt omdat we nu zeker Champions League spelen en het geld in dat toernooi ook weer iets opgehoogd is. We zitten dus in een luxe positie."

Over een vertrek van Benitez naar het geïnteresseerde Atlético Madrid weet Bosz nog niets. "Ik weet dat Atlético Madrid zich niet zelf heeft gemeld bij PSV. Dat gaat dan met tussenpersonen, dat is altijd zo en dat is zo makkelijk. Maar als ik alle geruchten die in de kranten staan moet geloven, dan ben ik alleen maar daarover aan het praten. Pas als zij zich bij PSV gaan melden, is het serieus."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!