Fitz-Jim gaat voor kans bij Ajax, De Boer enthousiast

De Boer ziet kansen bij Ajax: 'Hij staat er heel goed op, hoor ik binnenskamers'

14 juli om 08:55

Kian Fitz-Jim wil dit seizoen voor zijn kans gaan bij Ajax. De 21-jarige middenvelder laat een goede indruk achter tijdens de voorbereiding en dat smaakt voor hem naar meer. Ook Ronald de Boer is enthousiast.

De oud-international, die als individueel trainer werkzaam is bij Ajax, hoort goede verhalen over Fitz-Jim. "Hij staat er heel goed op, dat hoor ik ook binnenskamers", zegt De Boer bij Ziggo Sport. "Maar het is aan hem om het te laten zien en als hij de kans krijgt. Ik zag Lamine Yamal ook op de bank beginnen en die staat nu in de finale van het EK. Ik zeg niet dat het voor Fitz-Jim zo snel gaat, maar ik denk wel dat het voor hem mogelijk is om een basisplek te pakken."

Fitz-Jim ziet zelf ook mogelijkheden. "Ik wil vol voor mijn kansen gaan hier. Ik verwacht niet dat ik vanaf het eerste moment in de basis sta, maar het is wel mijn doel dit seizoen", stelt de spelmaker, die in het oefenduel met Rangers van zaterdag als linksbuiten zijn opwachting maakte. "Mika (Godts, red.) viel uit op de training, vandaar dat daar speelde. Ik kan er in principe wel spelen, maar ik denk dat de trainer me ziet als middenvelder. Hij (Francesco Farioli, red.) wil wel echt met buitenspelers spelen, dus dan kom ik iets minder in mijn kracht."