Kraay: 'Blosjes op wangen van Fabián Ruiz'

Kraay krijgt 'blosjes op wangen': "Mijn hele arsenaal aan superlatieven eruit'

14 juli om 08:20

Nico Williams en Lamine Yamal eisen dit EK de schijnwerpers op bij Spanje, maar ook Fabián Ruiz drukt zijn stempel op La Selección. Hans Kraay junior is een bewonderaar van de 28-jarige middenvelder van Paris Saint-Germain.

Fabián is een vaste waarde in het Spaanse elftal. Hij scoorde bovendien al twee keer en gaf ook nog eens twee assists in vijf optredens. "Ik krijg echt blosjes op mijn wangen van Fabián Ruiz. Jezus, die man is zó simplistisch goed", oordeelt Kraay bij EK-praat van ESPN. "Hij heeft zó'n smerig linkerbeen en geeft zúlke smerige ballen. Nou, nu heb ik mijn hele arsenaal aan superlatieven eruit gegooid..."

De verslaggever is enigszins verrast door de ijzersterke prestaties van Fabián, geeft hij toe. "Milan (van Dongen, red.) en ik bespraken aan de telefoon: wij wisten niet dat hij zó goed was." De ESPN-presentator beaamt dat. "Hij was bij PSG inderdaad niet dusdanig opgevallen." Fabián vormt bij La Roja een ijzersterk middenveld met Rodri en Dani Olmo. Die laatste verscheen in het team na de blessure van Pedri.