Wellenreuther: 'Niet bijgetekend voor de bank'

Priske duidelijk over strijd bij Feyenoord: 'Topclub heeft twee topkeepers nodig'

14 juli om 07:41
Laatste update: 14 juli om 16:55

Timon Wellenreuther is vol vertrouwen over zijn kansen bij Feyenoord. De 27-jarige Duitser moet mogelijk de strijd aangaan met Justin Bijlow voor het plekje onder de Rotterdamse lat.

Wellenreuther verlengde vorige week zijn contract in De Kuip tot medio 2027. In de voorbereiding heeft hij de kans om de nieuwe trainer Brian Priske te overtuigen, aangezien Justin Bijlow nog ontbreekt na het EK. "Ik heb de ambitie om te spelen, dat lijkt me duidelijk", zegt Wellenreuther in het Algemeen Dagblad. "Ik voel in elk geval het vertrouwen van de staf en de club."

De afgelopen maanden speculeerde Wellenreuther nog over een vertrek bij Feyenoord, waar hij niet langer tweede viool wilde spelen. "Ik wil nog steeds spelen", benadrukt hij. "Maar ik hoop dat te gaan doen bij Feyenoord. Dat is mijn doel. Daar ga ik voor. Ik heb niet bijgetekend om nog drie jaar op de bank te zitten." Toezeggingen deed de club hem echter niet. "Nee. Er zijn geen afspraken gemaakt."

Het is wel bekend dat Bijlow nog zou kunnen vertrekken, al houdt Priske daar voorlopig geen rekening mee. "Ik heb Justin gisteren nog op de app gehad", zegt de Deen. "Hij meldt zich op 22 juli, wanneer we op trainingskamp naar Oostenrijk gaan, weer op de club. En daar ben ik blij om. Een topclub heeft twee topkeepers nodig. En in Timon en Justin hébben we twee topkeepers."