Berghuis geniet van Farioli: 'Goede trainer voor Ajax'

Berghuis geniet weer bij Ajax: 'Farioli is bezeten, op zoek naar verbetering'

14 juli om 07:25

Steven Berghuis houdt een zeer goed gevoel over aan de eerste weken van Francesco Farioli bij Ajax. De 32-jarige spelmaker is enthousiast over de werkwijze van de Italiaanse trainer en denkt dat de Amsterdammers de juiste weg zijn ingeslagen.

Berghuis geniet van de manier waarop het er momenteel aan toe gaat. "We willen spelen zoals Ajax hoort te spelen met kort flitsend spel, verzorgd vanaf achteruit. En dan de aanvallers aan het werk zetten", vertelt hij na de 2-1 oefenzege op Rangers tegen Ziggo Sport. "Hopelijk kan dat mooi gaan klikken en kunnen we de fans in de Arena weer gaan vermaken, want dat verdienen ze."

De samenwerking met Farioli bevalt hem goed. "Qua communicatie, en ik zie ook een echte liefhebber in hem. Dat ben ik zelf ook. Hij is bezeten tijdens trainingen, op zoek naar verbetering. Je wil werken aan iets en dat met z’n allen doen, zodat je goed voorbereid bent. Je speelt voor vijftigduizend man, dan wil je goed voorbereid zijn en goed voor de dag komen. Zo zit hij in elkaar en ik ook, dus ik geniet echt van dit moment."

Berghuis over onderonsje met Farioli

Volgens Berghuis legt Farioli de lat hoog, zo geeft hij ook in gesprek met Voetbal International aan. "Hij eist veel van ons. Ik denk dat het een goede trainer voor Ajax is en de manier waarop Ajax altijd heeft gespeeld. Elke nieuwe start kost tijd natuurlijk. Ook afhankelijk van wat er op de markt gaat gebeuren, dat moeten we afwachten, maar ik zie nu dat we op trainingen echt aan iets aan het werken zijn. Dat we aan het ontwikkelen zijn. Daar geniet ik gewoon van, dat vind ik heel erg leuk, daar wil ik bij horen", stelt de aanvallende middenvelder, die al aangaf dit seizoen sowieso bij Ajax te blijven.

Na de zege op Rangers had Berghuis een opvallend onderonsje met Farioli. "Sommige dingen wil hij net iets anders dan ik ooit gewend was als ik op het middenveld speelde. Ik vroeg hem naar een bepaalde situatie, want ik speelde tegen een type speler dat graag dicht bij de verdediging speelt en driehoekjes zoekt. Ik vroeg hem hoe hij dat soort momenten ziet en hoe ik dat moet oplossen. Daar komen we deze week zeker nog op terug."