Ex-Ajacied Westermann duikt op Barça

Voormalig Ajax-flop definitief de rechterhand van Flick bij FC Barcelona

14 juli om 06:47
Laatste update: 14 juli om 07:20

Voormalig Ajax-verdediger Heiko Westermann is één van de assistenten van de nieuwe FC Barcelona-trainer Hansi Flick. De Catalaanse grootmacht presenteerde dit weekend de volledige technische staf van de ex-coach van Bayern München en Duitsland.

Flick neemt drie landgenoten mee naar Barcelona. Naast Westermann wordt hij onder meer bijgestaan door Marcus Sorg en keeperstrainer Toni Tapalovic. Die laatste twee werkten al eerder met hem samen, maar Westermann is een nieuw gezicht. De oud-mandekker ging in 2019 bij de Duitse bond aan de slag als jeugdtrainer. Het afgelopen jaar was hij assistent bij Duitsland O19.

Peter Bosz haalde Westermann in 2016, mede op aanraden van Rafael van der Vaart, naar Ajax. De Amsterdammers namen hem destijds transfervrij over van Real Betis. Daar maakte Westermann zich de Spaanse taal meester. Dat is nu één van de redenen dat hij in beeld kwam bij Barça als rechterhand van Flick.

Eerder kwam de 27-voudig international van Die Mannschaft onder meer uit voor Schalke 04 en Hamburger SV. Hij sloot zijn loopbaan in 2018 af bij Austria Wien.