Farioli looft 'slimme' Berghuis bij Ajax

Farioli licht één speler uit bij Ajax: 'Zó slim, die mentaliteit moeten we hebben'

13 juli om 23:54

Francesco Farioli is overtuigd van de kwaliteiten van Steven Berghuis. De trainer van Ajax is blij wat de linkspoot in een halfuur liet zien tegen Rangers FC (2-1 zege) en benadrukt dat Berghuis zowel op het middenveld als op rechtsbuiten een optie kan zijn.

Het lijkt erop dat Farioli Berghuis komend seizoen vooral als nummer 10 wil gaan gebruiken. In gesprek met Voetbal International houdt de Italiaan alle opties echter open. "Het is een mogelijkheid, om Steven als middenvelder op te stellen. Hij kan daar denk ik heel effectief zijn en ons wat meer onvoorspelbaarheid en creativiteit geven. De laatste pass, schieten, de combinaties in de kleine ruimte. Dus het is zeker een optie, al is het ook zeker een optie om hem weer als buitenspeler te gebruiken, waar hij bijna zijn hele carrière gespeeld heeft. Hij kan gevaarlijk zijn aan de binnenkant én de buitenkant, waar het team hem nodig heeft."

"Op het middenveld zijn er natuurlijk wat andere taken, vooral in het verdedigende gedeelte. Als we daarvoor gaan, moeten we het daar natuurlijk over hebben", gaat Farioli verder. "Maar Steven is zó'n slimme speler. Aan het einde van de wedstrijd hadden we het over een specifieke situatie en de timing van bepaalde acties. Dat is wat we nodig hebben. Spelers die begrijpen wat we willen een waarom we dat willen."

In het oefenduel met Rangers speelde Berghuis zijn eerste minuten van het seizoen. Farioli is blij met wat hij gezien heeft. "De dertig minuten die hij vandaag (zaterdag, red.) speelde, waren heel goed. Met veel kwaliteit, maar ook met veel mentaliteit. Hij schuwde de duels niet, trok zijn benen niet terug. Dat is het beste voorbeeld voor de rest. Die mentaliteit moeten we hebben. Ik was heel bij om hem met de aanvoerdersband die attitude te zien tonen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!