'Fenerbahçe sluit deal in Saudi-Arabië: concurrent van Tadic, Saint-Maximin, komt'

Update: Fenerbahçe verrast, Saint-Maximin wordt geduchte concurrent van Tadic

17 juli om 17:02
Laatste update: 17 juli om 17:02

Dusan Tadic krijgt er bij Fenerbahçe een geduchte concurrent bij. De Turkse grootmacht gaat Allan Saint-Maximin namelijk huren van het Saudische Al Ahli, zo weet Fabrizio Romano te melden.

Een jaar geleden besloot Saint-Maximin om Newcastle United te verlaten voor het grote geld in Saudi-Arabië. Nu lijkt de Fransman na een jaar weer terug te keren op de Europese velden: Romano weet namelijk te melden dat Saint-Maximin op huurbasis naar het Fenerbahçe van José Mourinho vertrekt. Daar krijgt hij te maken met Tadic als concurrent. De twee spelen allebei het liefst vanaf de linkerkant in de aanval.

Saint-Maximin en Tadic zijn echter multifunctioneel. Zo kan eerstgenoemde ook uit de voeten als spits, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. Datzelfde geldt voor Tadic, die vorig seizoen wel bijna al zijn duels als linksbuiten speelde bij Fener.

Volgens Romano heeft Mourinho Saint-Maximin kunnen overtuigen om voor Fenerbahçe te kiezen. Het forse salaris dat de aanvaller nu opstrijkt in Saudi-Arabië, zal verminderen als hij op huurbasis tekent in Turkije.

Update: Fenerbahçe heeft de komst van Allan Saint-Maximin bevestigd. De 27-jarige Fransman wordt één seizoen gehuurd van Al Ahli. De Saudische club nam de vleugelflitser een jaar geleden nog voor 27 miljoen euro over van Newcastle United, maar José Mourinho zou hem overtuigd hebben van een tijdelijke terugkeer op de Europese velden. Voor Dusan Tadic betekent het dat hij er een geduchte concurrent bij krijgt in Istanbul.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!