'Como ontvangt jawoord en dankt Fabregas: transfer Varane nadert'

'Como ontvangt jawoord en dankt Fabregas: gedroomde stunttransfer enorm dichtbij'

13 juli om 21:50
Laatste update: 13 juli om 21:53

Raphaël Varane staat op het punt om de overstap naar Como te maken, zo verzekert Fabrizio Romano. De Franse stopper heeft zijn jawoord gegeven aan de Italiaanse promovendus, waardoor alleen de laatste details nog afgerond moeten worden.

Het is al even duidelijk dat Como hoopt te stunten met de komst van Varane, die na zijn vertrek bij Manchester United transfervrij is. Nu lijkt de ploeg van trainer Cesc Fàbregas daarin te gaan slagen: Varane is akkoord gegaan met een voorstel van Como, waardoor de deal 'op het punt staat' om afgerond te worden.

In de komende dagen zullen de contracten opgesteld en bestudeerd worden, waarna Varane nog medisch gekeurd moet worden. Daarmee scheiden enkel details de oud-verdediger van Real Madrid nog van een overstap naar het noorden van Italië. Volgens Romano heeft Fabregas een sleutelrol vertolkt in het aantrekken van Varane.

Het is niet duidelijk voor hoeveel jaar de gestopte international van Frankrijk gaat tekenen bij zijn nieuwe club. De 31-jarige Varane neemt een aardig cv mee naar Como: zo werd hij al wereldkampioen met zijn land en vier keer wereldkampioen met Real Madrid, terwijl de verdediger ook nog beslag legde op onder meer vier Champions Leagues, drie Spaanse landstitels en drie Spaanse bekers.