Twee spelers strijden om één transfer bij Sparta

Twee spelers strijden om één transfer bij Sparta: 'Dan staan we ervoor open'

13 juli om 21:38
Laatste update: 13 juli om 21:48

Of Mike Eerdhuijzen, of Tijs Velthuis mag deze zomer vertrekken bij Sparta Rotterdam. De nummer acht van het afgelopen Eredivisie-seizoen staat open voor een transfer van één linksbenige centrale verdediger. Dat is echter wel de max, zo geeft technisch directeur Gerard Nijkamp aan.

Eerdhuijzen was recent dicht bij een miljoenentransfer naar Birmingham City, maar dat ketste op het allerlaatste moment af. Nijkamp geeft bij RTV Rijnmond nu tekst en uitleg. "Alles moet kloppen. Als het dan op het laatste moment dan om persoonlijke redenen niet doorgaat... Vanaf welke kant dat komt, daar ga ik niet op in. We moeten het allemaal even verwerken, vooral Mike ook. Daar heeft hij de afgelopen weken de tijd voor gekregen."

Nu zit Sparta plots met drie linkercentrale verdedigers in zijn maag, omdat de club met de komst van Teo Quintero al inspeelde op de exit van Eerdhuijzen. "Hoe Mike in de markt ligt, zal niet zo snel veranderen. Maar vergeet niet dat we met Tijs Velthuis nog een andere linkercentrale verdediger hebben rondom wie ook best wel wat beweging is. Dus ja, ik kan niet alle linkercentrale verdedigers verliezen. Maar als één de volgende stap kan zetten, dan staan we daar open voor."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!