'Ajax ziet in Rosario defensieve versterking'

De Telegraaf laat ander geluid horen: Ajax wil Rosario strikken voor defensie

13 juli om 21:15

Ajax wil Pablo Rosario in eerste instantie als centrale verdediger naar Amsterdam halen, zo stelt De Telegraaf. Een mogelijk vertrek van Branco van den Boomen, die gewild is, staat dan ook los van een transfer van Rosario.

Het is al even bekend dat Rosario in beeld is bij Ajax. Aanvankelijk leek het erop dat Francesco Farioli in de geboren Amsterdammer een versterking voor het middenveld zag, maar De Telegraaf laat nu een ander geluid horen: de van origine op het middenveld spelende Nederlander heeft van Ajax te horen gekregen dat hij in de eerste instantie als centrale verdediger in beeld is.

Een exit van Van den Boomen staat dan ook los van een mogelijke komst van Rosario, zo klinkt het. Eerstgenoemde lijkt op korte termijn te vertrekken uit Amsterdam, nu Lille OSC, Osasuna en Como concreet in de markt zijn. Een transfer van Van den Boomen zou bij Ajax geld in het laatje kunnen brengen om inkomende transfers te realiseren. 

Onder Farioli heeft Rosario al meerdere wedstrijden in het hart van de defensie gespeeld bij OGC Nice. De huidige trainer van Ajax gebruikte de enkelvoudig Oranje-international ook als centrale middenvelder, controleur en rechtsback.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!