'Naast Lille melden ook Osasuna en Como  zich bij Ajax voor Van den Boomen'

'Naast Lille willen ook Osasuna en Como bod neer gaan leggen bij Ajax'

13 juli om 20:58

Naast Lille OSC maken ook Osasuna en Como serieus werk van de komst van Branco van den Boomen. Dat schrijft De Telegraaf. Van Lille was al bekend dat ze een bod hebben neergelegd bij Ajax, terwijl de Spaanse en Italiaanse club hun eerste bieding nu hebben aangekondigd.

De kans is levensgroot dat Van den Boomen op korte termijn vertrekt bij Ajax. De Amsterdammers waren aanvankelijk niet van plan om de middenvelder te verkopen. Van den Boomen lijkt op dit moment echter buiten de basis te vallen, terwijl Ajax welkome inkomsten kan vergaren uit een transfer.

Eerder op zaterdag meldde Voetbal International al dat Lille een bieding heeft uitgebracht op de creatieveling, nu meldt De Telegraaf dat Osasuna en Como ook over de brug gaan komen met een bod. VI stelde al dat Ajax een vraagprijs van ruim zes miljoen euro hanteert. De nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen pikte Van den Boomen een jaar geleden nog transfervrij op bij Toulouse FC.

Vorig seizoen was Van den Boomen ook geen onbetwiste basisspeler bij Ajax. Uiteindelijk kwam hij, ondanks een knieblessure, wel nog tot 29 officiële duels in de hoofdmacht van de hoofdstedelingen. In de oefenwedstrijd tegen Rangers FC (2-1 winst) van zaterdag was de Veldhovenaar nog trefzeker.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!