PSV slaat 'grote slag' en bevestigt contractverlenging Tygo Land

PSV slaat 'grote slag' en bevestigt contractverlenging: 'Ben ik enorm blij mee'

13 juli om 20:05

PSV heeft de contractverlenging van Tygo Land bevestigd. De achttienjarige middenvelder heeft zijn contract definitief met vier jaar verlengd, waardoor hij nu vastligt tot medio 2029.

Zaterdag meldde het Eindhovens Dagblad al dat de verlenging van Land zo goed als zeker in kannen en kruiken was. Enkele uren later komt PSV met de bevestiging. De talentvolle jongeling had aanvankelijk nog maar één jaar contract in Eindhoven, maar ligt nu langdurig vast bij de landskampioen.

"Het afgelopen jaar is heel erg mooi geweest en ik ben ontzettend trots om nu een nieuw contract te mogen ondertekenen", reageert Land in gesprek met de clubkanalen op zijn verlenging. "Het gaat allemaal zo snel dat ik het bijna niet kan bijbenen. Ik ga alles geven om mezelf verder te ontwikkelen tijdens de trainingen en wedstrijden, want ik wil hier uiteindelijk een bepalende speler worden. In de toekomst wil ik PSV verder helpen om te zorgen dat het nog een grotere en mooiere club wordt dan het nu al is."

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij met het contractnieuws. "Tygo blijft zich ontzettend goed ontwikkelen. Hij combineert zijn spelinzicht met een sterke balcontrole. Dat maakt hem een speler met veel potentie. Wij wilden graag met hem de toekomst in. We hebben dus een belangrijke slag geslagen en daar ben ik enorm blij mee."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!