Ajax is te sterk voor Rangers in oefenduel

Ajax is te sterk voor Rangers in oefenduel, Berghuis maakt rentree

13 juli om 17:56

Ajax heeft zaterdag een oefenzege geboekt op Rangers. De ploeg van Francesco Farioli was in het Gelderse Wezep met 2-1 te sterk voor de Schotse topclub.

Ajax trad weer aan met een mix van vaste waardes en reserves. Kenneth Taylor miste na tien minuten nog een uitgelezen kans om de score te openen, maar een kwartier later was het wel raak voor Kian Fitz-Jim. De gelegenheids linksbuiten schoof de bal in het lege doel, nadat Rangers-doelman Jack Butland de doorgebroken Taylor had neergelegd.

Lang konden de Amsterdammers niet genieten van de voorsprong. Tom Lawrence schoot al snel de 1-1 binnen uit een vrije trap. Nog voor rust kwam Ajax opnieuw op voorsprong. Ook Branco van den Boomen, voor wie Lille serieus in de markt is, trof doel uit een vrije trap, al blunderde Butland opzichtig.

In de tweede helft was de rentree van Steven Berghuis lange tijd het hoogtepunt. Na een goede actie van Jorrel Hato was Julian Rijkhoff in de slotminuten nog heel dicht bij de 3-1, maar hij knalde tegen de onderkant van de lat.