Bosz: 'Hoeven Schouten niet te verkopen'

Bosz verwacht belletjes bij PSV: 'We hoeven Jerdy Schouten niet te verkopen'

13 juli om 17:14

Peter Bosz is te spreken over Couhaib Driouech en Ryan Flamingo, die zaterdag hun officieuze debuut maakten voor PSV. De trainer van de Eindhovenaren ging na de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1) ook in op de interesse in spelers als Jerdy Schouten.

Bosz liet Driouech en Flamingo in de basis starten tegen de Belgische topclub. "Couhaib is sterk in de één-tegen-één en met zijn snelheid. Hier moet hij totaal anders spelen dan bij Excelsior en krijgt hij alle tijd om zich de speelwijze en daarvoor vereiste conditie eigen te maken", stelt de oefenmeester, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Met hem zijn we wel voorzichtig, want hij is vorig seizoen ook geblesseerd geweest en afgelopen week was Couhaib wat ziek."

Flamingo kon Bosz bekoren, hoewel hij in de fout ging bij de tegentreffer. "Hij is fysiek sterk en beschikt over een goede inspeelpass. Een winnaar is het ook, die we in eerste instantie zien als centrale verdediger. Ik weet dat hij ook als zes heeft gespeeld en rechtsback kon spelen. Soms kunnen spelers zo het team helpen, als ze op verschillende plekken inzetbaar zijn."

'Clubs zullen bellen voor Schouten'

Bosz is niet bang dat hij tijdens de voorbereiding wordt opgeschrikt door het vertrek van een steunpilaar. Met name Jerdy Schouten gaf zijn visitekaartje af tijdens het EK. "We hoeven Jerdy of iemand anders niet te verkopen. Dat is niet per se nodig. Er zullen clubs gaan bellen, maar dat is pas serieus als ze bieden. Verkoop hoeft niet bij PSV. Dat komt omdat Champions League-plaatsing zeker is en de gelden in die competitie nog wat opgewaardeerd zijn. Dat is een luxe."

"Het vooruitzicht bij PSV is verder niet slecht toch? We gaan in de Champions League spelen, spelen leuk voetbal en hebben een goed elftal", aldus Bosz, die nog geen beroep kon doen op zijn internationals. Johan Bakayoko, Malik Tillman, Ricardo Pepi sluiten volgende week aan, Schouten en Joey Veerman volgen op 25 of 26 juli.

Over de geblesseerd uitgevallen Armando Obispo is Bosz positief. "Het was even schrikken, maar net na de wedstrijd zag het er niet heel slecht uit. Wel moeten we het nog verder bekijken."