De Boer geniet van 'type Iniesta' bij Ajax

De Boer geniet van Ajax-talent: 'Deze jongen is soort Iniesta en Xavi'

13 juli om 16:56

Ronald de Boer steekt de loftrompet over Kian Fitz-Jim. De oud-international ziet de 21-jarige middenvelder indruk maken tijdens de voorbereiding van Ajax.

Fitz-Jim begon zaterdag als linksbuiten aan de oefenwedstrijd tegen Rangers. "Hij laat zich echt zien. Ik hoor hele goede verhalen over hem. Hij speelde tegen Sint-Truidense heel goed", vertelt De Boer bij Ziggo Sport

De analist is zeer te spreken over de kwaliteiten van de frêle middenvelder. "Hij heeft ongelofelijk veel inzicht. Hij kwam van AZ, toen zag ik in de eerste week al: deze jongen is een soort Iniesta of Xavi, als type. Hij is heel goed met om het spel te versnellen. Ik hoop dat hij weer een stap gaat maken, want hij is nog hartstikke jong. Ik zeg altijd: ik heb het geleerd toen ik 23 jaar was. Maar deze jongen heeft in mijn ogen écht het inzicht om een hele goede middenvelder te worden. Hij heeft de eerste stap gezet en is lekker bezig."

Hoewel Fitz-Jim zaterdag als linksbuiten speelt, benadrukt De Boer dat hij het talent het liefste op het middenveld ziet. "Hij kan ook op zes, maar nu nog niet. Als je met de punt naar achteren speelt, dan als één van de achten of tienen."