NAC-ster Omgba haalt snoeihard uit naar Van Hooijdonk

NAC-ster haalt snoeihard uit naar Van Hooijdonk: 'Ik word er misselijk van'

13 juli om 16:32
Laatste update: 13 juli om 17:47

Aimé Omgba is woedend op NAC Breda en commissaris Pierre van Hooijdonk, die hem een transfer naar KAA Gent door de neus zouden hebben geboord. De Belgische club bood 2,5 miljoen euro voor de 21-jarige middenvelder, maar dat was niet genoeg voor de promovendus.

Omgba claimt dat hij een toezegging van NAC had om mee te werken aan een droomtransfer, meldt De Telegraaf. In plaats daarvan lichtten de Brabanders deze week een optie in zijn contract, waardoor hij nu tot de zomer van 2026 vastligt. Als het aan de aanvallende middenvelder ligt, heeft hij zijn laatste duel in het Rat Verlegh Stadion desondanks gespeeld.

Omgba kraakt Van Hooijdonk. "Hij zegt dat dit puur zakelijk is. Je ziet ook hoe ze met Jean-Paul van Gastel omgingen. Ze gunden hem de transfer naar Besiktas niet, maar namen later alsnog afscheid. En assistent-trainer Rogier Molhoek werd via de telefoon ontslagen", laat hij weten aan de krant. "Gent speelt Europees voetbal en biedt kansen om door te stromen naar de Europese top. Die 2,5 miljoen euro zou voor NAC vanuit de Keuken Kampioen Divisie een recordverkoop zijn en in Gent kan ik het vijfvoudige van mijn nu pas opgewaardeerde salaris bij NAC verdienen. Tot eergisteren was het zelfs het vijftienvoudige."

'Misselijk door gedrag Van Hooijdonk'

Volgens Omgba is het zuur dat Van Hooijdonk als speler van Nottingham Forest nog in staking ging om een transfer af te dwingen en nu geen enkel gevoel voor zijn medemens toont. "Met het in het openbaar moeten aanbieden van excuses aan Maurice Steijn heeft hij al laten zien niet met mensen te kunnen omgaan. Ik ben transfervrij naar NAC gekomen, heb altijd alles voor de club gegeven en bijgedragen aan de promotie. Nu krijg ik te horen dat het puur business is. Door de handelswijze van de club heeft Gent de stekker uit de transfer getrokken. Ik adviseer spelers niet naar NAC te gaan", zegt de woedende middenvelder.

Omgba zegt zeer geraakt te zijn door de situatie. "Ik word misselijk van het gedrag van deze mensen bij NAC Breda", doelt hij naast Van Hooijdonk ook op technisch directeur Peter Maas.