Farioli enthousiast over Berghuis

Farioli geeft update over Bergwijn en Brobbey, prijst Berghuis: 'Een leider'

13 juli om 16:12

Steven Bergwijn en Brian Brobbey sluiten eind deze maand weer aan bij de selectie van Ajax. De Oranje-internationals genieten tot 29 juli van een vakantie en missen daardoor in ieder geval de eerste clash met Vojvodina in de voorrondes van de Europa League.

"Dat is helaas de situatie met een EK in de zomer. We hebben met ze gesproken en hopen dat ze er goed voorstaan als ze terugkeren. Ze volgen een speciaal programma in de komende vijftien dagen, voordat ze weer aansluiten bij de selectie", laat Farioli weten bij Ziggo Sport. De Italiaan ziet in het oefenduel met Rangers al wel Steven Berghuis terugkeren. "Hij zal ongeveer dertig minuten spelen."

De afgelopen weken volgde de spelmaker een speciaal programma. "Hij doet het erg goed op de training. We proberen hem op de best mogelijke manier te managen", aldus Farioli, die te spreken is over Berghuis. "Hij werkt heel goed mee, hij wil het team echt helpen en is erg gemotiveerd. Ik ontdek dat hij een fantastisch persoon is, niet alleen als voetballer, maar ook als leider van dit team. We kijken ernaar uit om hem weer op het veld te zien."

Farioli beaamt dat Berghuis zich op een plekje op het middenveld zal richten. "Je bent goed geïnformeerd, dat is een optie. Met zijn kwaliteiten kan hij op meerdere posities spelen. Op rechtsbuiten of als aanvallende middenvelder. Hij brengt veel creativiteit, een eindpass en kan tussen de linies spelen. Ik ben heel benieuwd om de ontwikkeling te zien. De verdedigende eisen zijn natuurlijk iets anders als je op het middenveld speelt. Maar hij is heel slim en gemotiveerd."

Met een kwinkslag erkende Farioli ook dat Bertrand Traoré op weg is naar Ajax. "Je bent zeker te goed geïnformeerd", grijnst de oefenmeester. "Maar ik wil niet over spelers praten die niet hier zijn."