Feyenoord wint oefenwedstrijd van Genk

Feyenoord wint ook tweede oefenduel en verslaat KRC Genk in eigen Kuip

13 juli om 15:00

Feyenoord heeft ook de tweede oefenwedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In de eigen Kuip werd KRC Genk met 3-1 verslagen. Een smetje op de zege is het uitvallen van Quinten Timber, die geblesseerd het veld moest verlaten.

Na acht minuten spelen kwam Feyenoord op voorsprong. Vanaf de linkerkant tracht Timber een ploeggenoot te vinden, waarna Genk-verdediger Joris Kayembe de bal wilde wegwerken. Via hem belandde de bal echter achter zijn eigen doelman: 1-0.

Na twintig minuten lieten de Belgen van zich horen. Middenvelder Jarne Streuckers wist Christopher Bonsu Baah te vinden. De sterke Ghanees kapte Thomas Beelen vervolgens uit, waarna hij de bal kiezelhard achter Timon Wellenreuther schoot en de stand weer gelijk zette.

Feyenoord blijft kansen creëren. Stengs stuurde Ueda weg met een fraaie pass, waarna de Japanner uit een moeilijke hoek recht op de doelman schoot. Twee minuten later is het Stengs zelf die besluit de trekker over te halen, en zijn inzet op de paal ziet belanden.

Hierna volgde minder nieuws voor Feyenoord. In duel met Ibrahima Sory Bangoura raakte Quinten Timber geblesseerd, en moest hij het veld al na een half uur spelen verlaten. Dat terwijl de middenvelder net terug is van een blessure, die hem deelname aan het EK kostte.

In de tweede helft komt Feyenoord na een uur spelen weer op voorsprong. Wederom is het Stengs die aan de basis van de aanval stond, en met een fraaie pass Igor Paixão wegstuurde. De Braziliaan wist doelman Mike Penders te verschalken: 2-1. Zeven minuten later zorgde Anis Hadj Moussa vanuit een vrije trap bijna voor de 3-1, maar hij raakte de paal. De 3-1 kwam er in de slotfase alsnog, dankzij Milambo, die op aangeven van Hadj Moussa de rust bewaarde.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!