'Bergwijn staat voor keuze, twee clubs concreet voor aanvaller van Ajax'

'Twee clubs uit Saudi-Arabië concreet voor Bergwijn, Ajax in dubio'

13 juli om 13:47
Laatste update: 15 juli om 08:42

Steven Bergwijn neemt tijdens zijn vakantie in het zuiden van Frankrijk een beslissing over zijn toekomst. De aanvaller van Ajax heeft een goed gesprek gehad met Francesco Farioli, maar geniet interesse van Olympique Marseille en West Ham United. Bovendien hebben twee - nog onbekende - clubs uit Saudi-Arabië zich concreet gemeld bij de zaakwaarnemer van Bergwijn. 

Dat meldt De Telegraaf. 'Volgens bronnen binnen Ajax heeft Farioli grote plannen met Bergwijn', valt er te lezen. 'De Italiaan beseft echter ook dat Bergwijn een van de weinige spelers is die een grote transferwaarde vertegenwoordigt.' Zoals bekend moet Ajax eerst verkopen voordat het kan investeren in de spelersgroep. Naar verluidt verlangen de Amsterdammers zo'n 25 tot 30 miljoen euro voor Bergwijn. 

Marseille, waar Roberto De Zerbi sinds kort de scepter zwaait, zou in Bergwijn 'een directe versterking' zien. West Ham United toonde in de winter ook al interesse in de vleugelaanvaller, maar was toen gebonden aan de Financial Fair Play-regels. Ook nu moeten The Hammers eerst verkopen voordat ze Bergwijn eventueel kunnen aantrekken. 

Flinke concurrentie komt er uit het Midden-Oosten. Twee Saudische clubs, die de salariseisen van Bergwijn 'eenvoudig' kunnen inwilligen, hebben zich concreet gemeld bij de zaakwaarnemer van Bergwijn. Die laat overigens niet het achterste van zijn tong zien. "Ik kan wel bevestigen dat hij een goed gesprek met de trainer heeft gehad en dat hij dat op vakantie op zich laat inwerken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!