Oosting spreekt wens uit: 'We willen een spits erbij'

Twente naarstig op zoek naar versterking: 'Als er iets met hem gebeurt, wat dan?'

13 juli om 13:36

Joseph Oosting hoopt vurig op een extra spits. De trainer van FC Twente heeft met Ricky van Wolfswinkel een prima aanvalsleider in de gelederen, maar achter de 35-jarige aanvalsleider is de spoeling dun. 

"Al onze posities zijn dubbel bezet, behalve in de spits", vertelt Oosting aan 1Twente. "Daar hebben we met Lucas (Vennegoor of Hesselink, red.) nu een jonge jongen uit de jeugd." Volgens Oosting ziet dat er veelbelovend uit. "Hij doet het hartstikke goed, maar als je Europa in wil, zou het wenselijk zijn dat we een spits halen die de concurrentie aangaat met Ricky van Wolfswinkel."

Oosting wijst daarbij ook naar het drukke speelschema van de Tukkers. "We spelen dubbele wedstrijden in een week. Ricky is belangrijk voor ons, maar als er wat met hem gebeurt, wie zetten we dan in de spits? Dat kan Lucas zijn, maar die moet zich dit seizoen nog ontwikkelen om de stap naar het eerste te maken. Daar gaan we mee aan de slag, hopelijk gebeurt dat snel."

De trainer van FC Twente herhaalt zijn wens. "Het moge duidelijk zijn dat we naar een spits op zoek zijn. Maar ook hier geldt weer wat ik altijd zeg: ze moeten graag bij Twente willen voetballen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!