AZ heeft Parrott definitief binnen: 'Het was niet zo moeilijk hem te overtuigen'

AZ bevestigt overeenkomst met Spurs, Parrott tekent langdurig contract in Alkmaar

13 juli om 13:14
Laatste update: 13 juli om 13:23

AZ heeft de komst van Troy Parrott wereldkundig gemaakt. De Ierse spits, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Excelsior speelde, komt over van Tottenham Hotspur. In Alkmaar heeft de 22-jarige aanvaller een contract voor vijf seizoenen getekend. AZ maakt niet bekend hoeveel het voor Parrott betaalt. 

"Voordat ik hier tekende heb ik veel goede verhalen over AZ gehoord en heb ik onder andere Kenzo Goudmijn gesproken, waarmee ik bevriend ben geraakt toen ik met hem samenspeelde", vertelt Parrott op de clubkanalen van AZ. "Ik denk dat AZ voor mij de perfecte club is om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten."

De ervaringen van zijn tijd bij Excelsior neemt de spits mee naar Alkmaar. "Het helpt voor mij dat ik vorig seizoen al in Nederland speelde en dus gewend ben aan de competitie en het leven hier. Kortom, ik ben heel erg blij om hier te zijn en kan niet wachten om de supporters in het stadion te ontmoeten."

'Wil graag voor AZ spelen'

Parrott moet in Alkmaar de opvolger van de naar Benfica vertrokken Vangelis Pavlidis worden. "Het was niet zo moeilijk om Troy te overtuigen, omdat we al snel het gevoel kregen dat hij graag voor AZ wilde spelen", vertelt directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Dit werd zowel door Troy als zijn management aan ons heel duidelijk gemaakt. Hij heeft een goed seizoen gekend, zeker ook in de eindfase en play-offs. Hij heeft in de Eredivisie laten zien makkelijk doelpunten te kunnen maken."

AZ volgde de spits al een tijdje. "We hebben hem lange tijd gevolgd en met de informatie die wij hebben, zijn we ervan overtuigd dat hij met zijn kwaliteiten goed bij AZ past. Dat Troy op jonge leeftijd al zoveel interlands achter zijn naam heeft staan zegt mij veel. Onder meer dat hij op dat niveau gewend is om wedstrijden te spelen met hoge weerstand. Met de komst van Troy hebben we de spitspositie weer met veel goede opties gedekt."

Hoeveel AZ aftikt voor Parrott, is nog niet bekend. Voetbal International sprak eerder over een bedrag van rond de acht miljoen euro.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!