'Niet alleen Zirkzee, maar ook Toney op weg naar United'

'Zirkzee kan borst natmaken: United gaat ook voor Engelse international'

13 juli om 12:53

Joshua Zirkzee kan zich opmaken voor een forse concurrentiestrijd bij Manchester United. De Nederlandse spits krijgt mogelijk niet alleen te maken met Rasmus Højlund. The Mancunians richten de pijlen nu ook op Ivan Toney, melden BILD en Sky Sport.

De club van manager Erik ten hag staat op het punt om de transfer van Zirkzee af te ronden. De Oranje-international arriveerde vrijdag voor de medische keuring. Hij zal voor veertig miljoen euro overkomen van Bologna, dat wel een groot deel van de transfersom moet afstaan aan Bayern München.

Zirkzee leek op Old Trafford de concurrentie te moeten aangaan met Højlund, maar daar blijft het vermoedelijk niet bij. The Athletic schreef al dat Toney in beeld is op Old Trafford en BILD en Sky gaan nog een stapje verder. Ten Hag sprak al meermaals met Toney en heeft de 28-jarige spits nu overtuigd van de stap naar Manchester United.

Toney moet daarmee de derde versterking voor de spitspositie worden bij de Premier League-grootmacht. Hij ligt nog maar tot medio 2025 vast bij Brentford, waardoor Manchester United de 28-jarige Engelse international voor zo'n 47 miljoen euro los denkt te kunnen weken.

United beslist ook over Amrabat

Ondertussen zit Sofyan Amrabat nog in de wachtkamer bij United. Volgens Fabrizio Romano wil de club volgende week een beslissing nemen over de toekomst van de Marokkaanse international. United huurde hem het afgelopen seizoen van Fiorentina en beschikt over een optie tot koop. Of die gelicht wordt, moet snel duidelijk zijn.