'Drietal beoogde Ajax-aanwinsten in wachtkamer'

'Ajax-selectie dreigt pas laat op orde te zijn: drietal zit in de wachtkamer'

13 juli om 12:10

De miljoenen die Ajax tot dusver verdiende op de transfermarkt, kunnen nauwelijks worden aangewend voor versterkingen. De Amsterdammers gebruikten het geld tot dusver vooral om tekorten te dekken, meldt Voetbal International. Beoogde aanwinsten zitten daardoor in de wachtkamer.

Ajax nam al afscheid van Francisco Conceição (10 miljoen), Georges Mikautadze (13 miljoen) en Jorge Sánchez (3 miljoen), maar die inkomsten zijn zeker niet volledig herinvesteerbaar. De club zal meer spelers moeten verkopen. Daardoor dreigt de selectie van Francesco Farioli pas laat op orde te zijn, weet het weekblad.

Zoals bekend mikt Ajax op de komst van Pablo Rosario, Wout Weghorst en Daniele Rugani. De Italiaanse mandekker van Juventus heeft een streepje voor op andere kandidaten en de Amsterdammers zijn op de hoogte wat de voorwaarden voor een deal zijn, maar het is afwachten of er wordt doorgepakt. Momenteel staat Josip Sutalo nog onder contract in de Johan Cruijff Arena. De Kroatische international is niet happig op een vertrek, al verwacht Ajax dat hij uiteindelijk eieren voor zijn geld kiest. Ook met Jakov Medic zal worden meegedacht.

Weghorst zit een beetje in hetzelfde schuitje. Hij kan vermoedelijk pas gekocht worden als Chuba Akpom is verkocht. De Engelse spits mag echter pas na 1 augustus weg van Ajax, dat spoedig moet aantreden in de Europese voorrondes en nog niet over Brian Brobbey en Steven Bergwijn kan beschikken.

Al met al is de roep om versterkingen luid, maar Ajax kan op dit moment weinig uitrichten. VI stelt dat het een hele klus wordt om afscheid te nemen van bepaalde spelers. Alleen Branco van den Boomen lijkt op weg naar de uitgang. 'Ook voor Farioli is dat lastig. Hij heeft aangegeven dat er meer uit de huidige spelersgroep gehaald kan worden, maar dat er wat hem betreft ook van een aantal spelers afscheid genomen kan worden.'