'Ajax wil na Traoré tweede rechtsbuiten'

'Ajax wil na Traoré tweede rechtsbuiten, onderhandelingen met Namli ketsten af'

13 juli om 11:47
Laatste update: 13 juli om 12:03

Ajax verwacht Bertrand Traoré volgende week al te verwelkomen als de selectie van Francesco Farioli een trainingskamp afwerkt op de Wageningse Berg. De 28-jarige Burkinees moet niet de enige nieuwe rechtsbuiten worden, maar de komst van Younes Namli ketste af. Dat meldt Voetbal International.

De Amsterdammers hebben met Traoré een akkoord bereikt over een contract tot medio 2029, zo werd vrijdag duidelijk. Zodra alle plooien zijn gladgestreken, sluit hij aan bij de selectie van Farioli. Daarmee zet Ajax een grote stap om het meest prangende dossier op het bureau van technisch directeur Alex Kroes op te lossen, weet VI.

Nu Steven Berghuis vooral als nummer tien wordt gezien, was de komst van een rechtsbuiten noodzakelijk. De afgelopen maanden legde Ajax daarom meerdere lijntjes uit. Omari Hutchinson en Oguz Aydin waren in beeld, maar er werd ook gesproken met Namli. De 29-jarige smaakmaker van PEC Zwolle is inmiddels transfervrij. Hij was met Ajax in onderhandeling over een contract, 'maar uiteindelijk schoven de Amsterdammers dat toch op de lange baan, omdat er eerst andere spelers aangetrokken moesten worden', schrijft VI.

Ajax wil nog tweede rechtsbuiten

De keuze is nu gevallen op Traoré. Volgens het weekblad was de keuze normaal gesproken niet op de Burkinees gevallen, maar nood breekt wet, zo wordt gedoeld op de moeizame financiële positie. Bovendien is hij niet alleen transfervrij, maar heeft hij ook de goede leeftijd en een verleden bij de club.

Wel mikt Ajax nog op een tweede rechtsbuiten, zodra daar ruimte voor is. Daarbij kijkt de recordkampioen vooral buiten de landsgrenzen. Die nieuwe speler zal dan kunnen wennen achter Traoré.