Wijndal gaat vol voor kans bij Ajax

Voorbereiding Ajax 'redelijk zwaar': "Zijn goed bezig om ontzettend fit te worden"

13 juli om 11:12

Als het aan Owen Wijndal ligt, dan blijft hij dit seizoen bij Ajax. De 24-jarige linksback merkt dat trainer Francesco Farioli de zweept erover legt in de voorbereiding.

Wijndal kwam vorig seizoen niet in de plannen voor, waarna hij zich liet verhuren aan Royal Antwerp FC. Onder Farioli hoopt hij op een nieuwe kans. "Het is top om weer terug te zijn. Er is een nieuwe staf, dus je hebt weer nieuwe kansen. Ik kan niet wachten tot ik weer in de Arena kan spelen, met de fans", zegt de elfvoudig international tegen ESPN.

Wat de plannen van Ajax en Farioli precies met hem zijn, weet Wijndal nog niet. "Het is nog moeilijk om dat in te schatten. Het liefst speel ik natuurlijk elke wedstrijd. De trainer is tot nu toe positief over me. Ik blijf mijn best doen en gas geven. Hoe het dan uiteindelijk uitpakt, zien we dan wel."

Wijndal ziet dat er mogelijkheden liggen op linksback. "Als er een nieuwe trainer komt, begint iedereen grotendeels weer op nul. Dat geldt ook voor mij", aldus de voormalig AZ-verdediger. "Ik moet laten zien dat ik hoor te spelen, maar er is ook genoeg concurrentie." Als het aan hem ligt, dan blijft hij evenwel. "Als het aan mij ligt wel, ja."

'Ajax op weg ontzettend fit te worden'

Wijndal is te spreken over Farioli, die er veel energie instopt. "Niet alleen de trainer zelf, maar zijn hele staf. Als je kijkt naar de trainingsvormen die we doen, is hij heel duidelijk in wat hij wil en hoe hij wil spelen. Tussen de oefeningen door heb je heel weinig rust om even wat te drinken of wat dan ook. Ik denk dat het goed is, want dan zit er een hoog tempo in de training."

Dat de Ajax-spelers stevig worden aangepakt, bleek wel na de oefenwedstrijd tegen Sint-Truiden. De spelers die na een uur invielen, waren na het laatste fluitsignaal nog niet klaar. "We moesten nog aan bepaalde meters komen met z’n allen, omdat we maar een halfuurtje hebben gespeeld. We moesten nog even rennen. We zijn het nu wel een beetje gewend, maar het blijkt wel redelijk zwaar."

Het komt de fitheid van de Ajacieden ten goede, merkt Wijndal. "Ik denk dat we op dit moment heel goed bezig zijn om ontzettend fit te worden. We maken heel veel meters op de trainingen. Je ziet tijdens de wedstrijd dat we veel kunnen leveren qua intensiteit en fysiek."