'AZ gaat Jeroen Zoet vastleggen'

'Jeroen Zoet staat voor snelle Eredivisie-terugkeer en tekent volgende week'

13 juli om 10:44

Jeroen Zoet is nadrukkelijk in beeld bij AZ. De 33-jarige doelman tekent naar verwachting spoedig een contract in Alkmaar, melden verschillende media zaterdag. Zoet is na zijn vertrek bij het Italiaanse Spezia transfervrij.

Het Algemeen Dagblad meldt dat Zoet één van de kandidaten is om de nieuwe keeper van AZ te worden. Volgens AZAlerts is de transfer van de oud-PSV'er zelfs bijna in kannen en kruiken en dat wordt beaamd door Voetbal International. Het is de verwachting dat de gesprekken tussen beide partijen tot een goed einde worden gebracht. Hij lijkt volgende week te tekenen in het AFAS Stadion.

De elfvoudig Oranje-international, die de afgelopen jaren bij Spezia onder contract stond, is na zijn vertrek uit Italië transfervrij. Bij AZ lijkt hij overigens niet als eerste doelman aan de slag te gaan. De club heeft veel vertrouwen in jeugdexponent Rome Jayden Owusu-Oduro. De pas twintigjarige sluitpost maakte al de nodige speelminuten gedurende het afgelopen seizoen.

Zoet kwam in het verleden al uit voor RKC Waalwijk, FC Utrecht en PSV in de Eredivisie. Bij de Eindhovenaren viel zijn naam ook voor als reservekeeper Joël Drommel zou vertrekken.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!