Vertrokken Ajax-keeperstrainer Scheutjens: 'Niet ziek'

Keeperstrainer weg bij Ajax: ‘Las pas dat ik ziek was, maar dat ben ik niet'

13 juli om 10:15

Anton Scheutjens is neergestreken bij VVV-Venlo na een roerige periode bij Ajax. De 56-jarige keeperstrainer las onlangs nog dat hij ziek thuis zou zitten, maar dat klopt niet, vertelt hij in het Eindhovens Dagblad.

Het was de keuze van Ajax om deze zomer niet met hem verder te gaan. "Mensen vragen of ik ziek ben, omdat dat kort geleden in een mediabericht opdook. Maar ik ben helemaal niet ziek", stelt Scheutjens, die dus al begonnen is aan een nieuw avontuur bij VVV, in het ED.

Wel zag Scheutjens de Amsterdamse club het afgelopen seizoen imploderen en dat leverde hem in januari werkgerelateerde klachten op. "De sfeer binnen de club was door de slechte resultaten en het vertrek van een aantal mensen niet heel positief, dat lijkt me geen verrassing. Uiteindelijk moest ik in die periode even voor mezelf kiezen." Scheutjens maakte op dat moment lange dagen. "Je probeert alles te doen om te helpen. Maar op een gegeven moment kwam ik mezelf tegen. Ik kreeg voortdurend last van hoofdpijn en voelde me niet goed."

Scheutjens nam rust, waarna de klachten snel verdwenen. Er was hem al toegezegd dat zijn aflopende contract verlengd zou worden, maar daar kwam de nieuwe sportieve leiding op terug. De voorkeur ging uit naar Jelle ten Rouwelaar, die inmiddels alweer vertrokken is naar Manchester United. "Ik rekende erop dat ik bij Ajax zou blijven, maar uiteindelijk ging de club dus niet met mij verder. Ik heb de directie laten weten dat ik het daar niet mee eens ben, maar ondertussen wilde ik toch graag een baan en benaderde VVV me."

Beide partijen zijn nu in overleg over de afwikkeling van die toezegging. "Dat moet in redelijkheid opgelost worden", vindt de keeperstrainer, die door Erik ten Hag werd binnengehaald. Met modder gooien doet hij niet. "Uiteindelijk heb ik twee prachtige jaren gehad bij Ajax, met twee kampioenschappen, een gewonnen KNVB Beker en een mooie Champions League-campagne. Daarna werden de resultaten minder. Dat heeft in een topsportomgeving altijd weerslag op het werk."