Mehdi Taremi verkast officieel naar Internazionale

Nieuwe ploeggenoot voor De Vrij en Dumfries: Inter strikt eerste Iraniër ooit

13 juli om 09:30

Mehdi Taremi mag zich officieel speler van Internazionale noemen. De Italiaanse topclub maakt via eigen kanalen melding van de komst van de 31-jarige spits. Taremi komt transfervrij over van FC Porto en heeft in Milaan een contract getekend tot medio 2027.

Taremi wordt de eerste Iraniër ooit bij Inter. Zijn komst hing al een tijdje in de lucht en werd in mei zelfs al bevestigd door trainer Simone Inzaghi. "Ja, wij hebben Mehdi Taremi transfervrij vastgelegd", liet Inzaghi DAZN destijds optekenen. "Hij is een belangrijke speler, heeft veel ervaring in de Champions League en heeft veel doelpunten gemaakt, dus we zijn erg blij met zijn komst. We hebben volgend seizoen een grotere selectie, dus we hadden meer spitsen nodig." Zaterdagochtend maakt Inter de overstap officieel. Taremi was transfervrij, nadat zijn contract bij Porto afliep.

Bij I Nerazzurri lijkt de 31-jarige aanvalsleider in eerste instantie vooral als back-up te gaan dienen voor Lautaro Martínez en Marcus Thuram, die vorig seizoen de spitsposities bekleedden in het elftal van Inzaghi. In Portugal zette Taremi uitstekende cijfers neer. In 152 competitiewedstrijden was hij 82 keer trefzeker.

Voor zijn tijd in Porto was Taremi speler van onder andere Rio Ave en het Qatarese Al Gharafa, waar hij samenspeelde met Wesley Sneijder.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!